Bloeibank

Bloeibank


Door te delen kun je ook anderen helpen. Meld je aan bij de BloeiBank als je belangeloos kennis, kunde, of vaardigheden, op welk gebied dan ook, te bieden hebt. En als je jouw vriendelijkheid, inspiratie en/of je luisterend oor ter beschikking wilt stellen. Kijk dan wel even naar de spelregels die we hanteren om het doel van dit platform zuiver te houden en beslis of je je daar thuis bij voelt. 

Zo ja, dan ben je van harte welkom! Heb je een hulpvraag? Stel hem via de BloeiBank. Wij doen dan ons best om in ons netwerk iemand te vinden die jou kan helpen met je vraag. 

# Bloeibank


 


Waarom vinden wij de Bloeibank belangrijk!

Elke dag worden we geconfronteerd met de impact van COVID-19. We hebben te maken met vergaande maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. Dit onzichtbare gevaar ontregelt onze hele samenleving. We zijn zomaar ineens van een economie op volle stoom in een onzekere stilstand beland. Niemand kan precies voorspellen hoe dit af gaat lopen, hoe lang het gaat duren, en wat het voor ieder van ons gaat betekenen. Het is heel logisch dat zo’n situatie angst oproept. Angst voor besmetting, voor verlies van onze bestaanszekerheid, voor verdriet en schaarste… 

Dus gaan we hamsteren en ontstaan er absurde gevechten om rollen wc-papier. Of we organiseren “schijt aan Corona” feestjes in een poging de situatie dan maar te ontkennen. Deze crisis zet ons op angst gebaseerde overlevingsmechanisme op scherp. Hoe begrijpelijk ook, wij denken dat angst een slechte raadgever in is dit soort situaties. Het verlamt ons en berooft ons van onze creatieve energie. Angst zorgt er ook voor dat we alleen focussen op het gevaar en daardoor niet zien dat we de vrijheid hebben om te kiezen hoe we op deze situatie willen reageren. Het slechte nieuws is dat er nog zoveel vragen zijn en nog zo weinig echte antwoorden. 

Het goede nieuws is dat we niet alleen zijn. Heel veel mensen hebben dezelfde vragen en veel mensen hebben al creatieve oplossingen gevonden. Wie om zich heen kijkt, kan prachtige voorbeelden zien van hoe mensen in deze crisis leiderschap tonen, van de nood een kans maken, en belangeloos de hand reiken aan hen die hulp nodig hebben. 

Als Growth Leaders Network zijn wij enorm geïnspireerd door die voorbeelden en willen we ons steentje bijdragen aan de hoop en hulp die door veel mensen om ons heen al wordt geboden. Daarom hebben wij de BloeiBank opgericht. Met dit platform willen we mensen faciliteren om elkaar te inspireren om samen deze crisis te transformeren in kansen voor bloei en groei. Herken jij jezelf in dit gedachtegoed en wil je meedoen? Heb je kennis, ervaring, vriendelijkheid of een luisterend oor te bieden? Ben je bereid dit geheel belangeloos te doen? Meld je dan bij ons platform aan. 

Je bent van harte welkom.  

Terug naar alle producten