Leading Systems

Leading Systems

We leven allemaal in systemen, zowel privé als op het werk. Het systeem bepaalt hoe de dingen gaan, welke normen en waarden er gelden, hoe de verhoudingen zijn en wat onze positie is. Het zijn de geschreven en ongeschreven regels. Organisaties houden systemen in stand met hiërarchie, beleid, processen, procedures en communicatie. Dit werkt maar ten dele omdat er ook altijd sub-systemen ofwel onderstromen zijn.  

Een systeem verander je niet zomaar. En de vraag is of het systeem niet goed was. In veel gevallen heeft het systeem bijgedragen aan het succes in het verleden. 

Net als bij Leading Self moet je hier ook af en toe de tijd nemen om eerlijk te reflecteren of het systeem nog steeds bijdraagt aan het succes in de toekomst. Om het systeem te leiden moet je het eerst begrijpen, om het vervolgens te omarmen en van daaruit gezamenlijk te onderzoeken waar het potentieel voor groei zit. 

Authentiek leiderschap doe vanuit het system! 

Leading Systems richt zich op het ontwikkelen van lerende organisaties en/of teams. Het is een vervolg op Leading Self en Leading Others waarbij je hebt geleerd om te zijn, een open-mindset te creëren en vanuit je authentieke leiderschap en onvoorwaardelijke intenties ruimte te bieden aan jezelf en anderen om te leren, te groeien, positieve energie vast te houden en om in beweging te komen. In Leading Systems komen onderwerpen aanbod zoals: 

  • Hoe ben ik een Groeileider in een veranderend systeem?
  • Hoe geef ik teams leiding vanuit een open mindset en voorbeeldgedrag? 
  • Hoe kan ik inspireren vanuit de verhalen die ontstaan of die we samen creëren? 
  • Hoe kan ik positieve energie en veranderkracht creëren en hoe zorg ik ervoor dat de ambities en doelen echt worden gerealiseerd; 
  • Hoe creëer ik een Transformatie Plan om de organisatie blijvend te laten groeien in mindset en gedrag.​

 ​


Terug naar alle producten